Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


               HSM

 

A Szerelmes hangjegyek az amerikai Disney csatorna zenés filmje, eredeti címe High School Musical (a magyar média mind a magyar, mind az angol címet használja).

 

Szerelmes hangjegyek 1.

Gabriella elmegy a szilveszteri buliba, ahol véletlenül karaokézik Troy-jal a többiek unszolására. A duett nagyon jól sikerül, majd telefonszámot cserélnek. Amikor kezdődik az iskola, Gabriella új középiskolába megy és érdekes módon, pont oda ahova Troy is jár. Akkor van a téli musical meghallgatása is, kíváncsiságból elmennek megnézni, de mindketten félnek. Troy a kosárlabdacsapat kapitánya és csapattársai nem néznének jó szemmel rá, ha énekelne. Gabriella az utolsó percben jelentkezik és Troy is beáll hozzá. A duettjük elnyeri Ms. Darbus tetszését. Amikor megtudja Sharpay, hogy új meghallgatás lesz dührohamot kap, mert félti a szerepét Troyéktól. Sharpay mindenáron megpróbálja elérni, hogy a musical új próbáján ne legyenek ott Troyék, ezért egy napra teteti a tudás tízpróbát, a kosármeccset és a musical meghallgatását, de Troy és Gabriella leleményes megoldással odaérnek. Előadják a duettet ami hatalmas sikert arat. Visszamennek a saját versenyeikre és mindketten nyernek.

 

Szerelmes hangjegyek 2.

A második rész a nyári szünetben játszódik. Sharpay megkéri Mr. Fulton-t, hogy hívja meg szülei üdülőjébe Troy-t, de Troy csak akkor hajlandó menni, hogyha Gaby-nak és barátainak is állást szerez. Sharpay próbálja elhódítani Troy-t, be is mutatja szüleinek. Troy megígéri nekik, hogy duettet énekel vele a tehetségkutatón. Troy Sharpay ármánykodása miatt kezd elfordulni a barátaitól és Gaby-t is majdnem elveszíti. Ekkor kap észbe és leállítja Sharpay-t. Lemondja a tehetségkutatón a duettjüket, de aztán mégis fellép. Eközben bekavar Ryan és egy másik dalt ad Troy-nak, hogy tanulja meg Sharpay kérésére. De a dalt nem Sharpay-el énekli el, hanem Gabyval, és a végén elcsattan az a bizonyos csók is, ami az első részből kimaradt.

 

Szerelmes hangjegyek 3.

Immáron elérkezett az utolsó év: itt az érettségi, a szalagavató, na és persze a ballagás; eme utóbbitól mindenki fél, hiszen a fiatalok útjai szétválnak s ilyenkor sajnos a szerelemnek is mennie kell: ez alól természetesen nem képeznek kivételt a Vadmacskák sem. A barátok az állam különböző részeire adják be jelentkezéseiket.

A film egy kosármeccsel indul, mely az állami bajnokság döntője is egyben: a West High Knights mérkőzik meg az East High Wildcats csapatával. A párviadalt kisebb ösztönzés hatására ugyan, de az East High nyeri 66:65 arányban. Ezt követően Troy udvarán egy hatalmas bulit szerveznek, ahová szinte az egész iskola hivatalos. Troy és Gabriella már előre félnek a jövőtől: félrehúzódnak Troy faházába.

Az iskolában hamarosan megrendezésre kerül a tavaszi musical, ahová Kelsi az egész osztályát beírta. Ennek természetesen senki sem örül, de aztán végül mindegyikőjük elfogadja. Az előkészületek nem mennek simán: Troynak és Gabriellanek egy közös duettet kéne énekelnie, de Gabriella jelentkezését elfogadja a Stamford egyetem, így Kaliforniába kell utaznia előkészítőkre, határozatlan időre. Gabriellát Sharpey helyettesíti és ez teljesen felborítja a készülődés menetét: mindenki csetlik-botlik. Troy nem hajlandó beletörődni abba, hogy nem látja többé Gabriellát, ezért elindul érte a saját autójával; így aztán sikerül neki hazaráncigálnia a lányt mind az előadásra, mind a szalagavatóra, mind pedig a ballagásra. Az előadás a vártakkal ellentétben sokkal jobban sikerül, annak ellenére, hogy tele van bakikkal: Troy helyettese későn érkezik a színpadra, egy londoni cserediák ugrik be Sharpey helyett. Troy és Gabriella csak a műsor végére érnek vissza, ezért akkor éneklik el a duettet, melyet a szalagavató követ. Itt (Troy kivételével) már mindenkinek határozott elképzelése van a továbbtanulásról. Végül Troy úgy dönt, hogy Gabriellához közel, egy állami egyetemre megy, így "csak 32 mérföldre leszek". Eme kijelentést követően a futballpályán (ahol rendezik a ballagást és a bizonyítvány-átadást), egy hatalmas party veszi kezdetét, hiszen mindenki örül annak, hogy vége az iskolának.

 

Szereplők

 

Troy Bolton (Zac Efron)

Troy a kosárcsapat kapitánya, az iskola sztárja. Mindenki az ő barátja akar lenni, de a Gimi íratlan szabályai szerint a kosarasok csak kosarasokkal és szurkolókkal, a "könyvmolyok" csak könyvmolyokkal (stb…) barátkozhatnak, így elméletileg Gabriella sem barátkozhatna Troyjal és egyikük sem pályázhatna az iskolai darab főszerepére. Azonban mégis megteszik és ezzel elindítják az East High Gimiben a nagy lavinát: mindenki mást is akar csinálni, mint ami a dolga. Végül belátják: a kosarazás nem zárja ki azt, hogy valaki musicalben énekelhessen.

 

Gabriella Montez (Vanessa Anne Hudgens)

Gabriella az új lány a suliban. Abban a reményben érkezik az East High Gimibe, hogy nem ő lesz az osztály strébere. Azonban Sharpaynek köszönhetően kiderül, hogy mennyire okos. Az ő hatására jelentkezik Troy a meghallgatásra.

 

Sharpay Evans (Ashley Tisdale)

Az iskola legnagyobb sztárja, mindig ő kapja az iskolai musicalekben a főszerepeket testvérével, Ryannel. Szeretne Troy barátnője lenni, de sehogy sem jön neki össze, ezen okból is utálja Gabriellát. A többiek szerint, ha megtudná hogy kell egyszerre Rómeót és Júliát játszani akkor a testvérét is kitúrná.

 

Chad Dantforth (Corbin Bleu)

Ő a kosárlabda csapat egyik kiemelkedő játékosa és természetesen Troy legjobb barátja. Eleinte ellenzi, hogy Troy is szerepeljen az iskolai színdarabban, de rájön: a barátoknak támogatniuk kell egymást és bocsánatot kér Troytól a viselkedése miatt. Ő lesz Taylor barátja.

 

Kelsie Nielssen (Olesya Rulin)

Zeneszerző tele ötletekkel. Jó hangja és kitűnő szerzeményei vannak. A téli musical az első olyan alkalom, ahová beválogatták a szerzeményeit. Eleinte nagyon tart Sharpaytől.

 

Taylor McKessie (Monique Coleman)

Nagyon okos lány, aki tagja a "Tudós Klubnak". Ő a kémia szakkör vezetője és amikor megkapja a cikket, ami Gabriella egyik sikeres versenyén készült, rögtön elhatározza, hogy ráveszi a lányt, hogy a Tudás Tízpróba versenyen is vegyen részt. Eleinte lenézi a kosarasokat. Hamar összebarátkozik Gabriellával és igazi barátnők lesznek. Később ő lesz Chad barátnője.

képek:

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Simple Ways to Farther down Blood Pressure

(Aacalpilioxy, 2018.10.11 22:41)

Pression arterielle est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre moelle bat, il pompe le sang par de vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-original-ou-generique/

What is a sturdy blood power

(Aacalpilioxy, 2018.09.27 13:52)

Poids est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre moelle bat, il pompe le sang par vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/tadalafil-pour-femme-noire/

sziasztok :D

(csaj, 2011.01.21 15:58)

szijazstok nagyon szeretem a müsort és negyon imádlak titeket :D :D

oroslány

(izabella, 2010.11.21 14:03)

szépek vagytok

nagyon szépek vagytok

(zsela, 2010.07.17 16:16)

sziadztok fiuk lányok legyetek jok na pusy csááááááááááá